Morphun Constructiespeelgoed

Morphun voorbeeld 1 Morphun junior starter Morphun voorbeeld 2

 

Hoewel de naam van dit constructie speelgoed afkomstig is van more fun, is het geschreven als Morphun. Morphun is het meest vernieuwende contructiespeelgoed dat er op de markt is, vandaar dat het ook regelmatig in de prijzen valt.

Het Morphun contructiespeelgoed bestaat uit blokken die je op elkaar kan zetten, maar ook zijdelings kan verbinden of zelfs rug aan rug. Morphun bevat vierkante blokken, maar ook driehoekige. Hierdoor kunnen er ook bochten en cirkels gemaakt worden. Wielen en wielassen voegen beweging toe aan de ontwerpen. In de Morphun Junior en Morphun advanced zitten zelfs richtingswisselaars die een nieuwe dimensie toevoegen. Dit alles heeft tot gevolg dat het Morphun constructiespeelgoed veel meer mogelijkheden heeft dan bijvoorbeeld lego of duplo.

Morphun Advanced onderdelen Morphun junior boek

 

Morphun is educatief speelgoed. De bouwdozen bevatten instructiebladen met ontwerpen. Er zijn instructiebladen met voorbeelden op ware grootte voor beginners en er zijn schematisch voorgestelde ontwerpen voor gevorderden. Een keer je de verschillende bouwmogelijkheden onder de knie hebt, kan je uiteraard natuurlijk ook gewoon je fantasie de vrije loop laten.

Het Morphun speelgoed bevordert de fijn motorische vaardigheden en stimuleert het probleem-oplossend denken.

Morphun is compatibel met het meeste ander contructiespeelgoed dat er op de markt is (zoals bijvoorbeeld Duplo).

Het Morphun speelgoed is opgedeeld in drie verschillende reeksen, die elk aangepast materiaal bieden voor een bepaalde leeftijd. Je hebt Morphun Junior Starter (vanaf 3 jaar), Morphun Junior (vanaf 4 jaar) en Morphun Advanced (vanaf 5 jaar). Alle drie de soorten Morphun zijn onderling compatibel. De blokken hebben hetzelfde formaat, alleen zitten er bij de Morphun Junior en de Morphun Advanced ook extra kleine onderdelen (een richtingswisselaar, korte en lange verbindingsstukken,….) die oudere kinderen toelaten om meer uitdagende bouwwerken te maken. Bij de Morphun Advanced verbind je de blokken met elkaar door er een verbindingsstuk tussen te zetten, terwijl het verbindingsstuk bij de Morphun Junior Starter en de Morphun Junior al ingebouwd zijn.

Je kan je eerste Morphun set dus makkelijk uitbreiden naarmate je kind ouder wordt. Het speelgoed en de mogelijkheden groeien als het ware mee met het kind.

Morphun Junior Starter is veilig constructie speelgoed, bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kunststof opbergboxen van de Morphun Junior Starter bevatten enkele instructiebladen op ware grootte. De kinderen kunnen er 2D ontwerpen mee maken door te passen en te meten aan de voorbeelden. Er zitten ook eenvoudig schematisch voorgestelde 3D ontwerpen bij zoals bijvoorbeeld een auto en een bulldozer. Wie graag extra schema's heeft om na te bouwen, kan de Morphun Junior Starter boek kopen.

Morphun Junior is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verschil t.o.v. De Morphun Junior Starter is dat er bij Morphun Junior wat kleinere onderdelen toegevoegd zijn om de bouwmogelijkheden uit te breiden. Ook bij deze reeks is er een Morphun Junior boek met 60 ontwerpen in drie niveau's verkrijgbaar.

Morphun Advanced is ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar, maar biedt ook voor volwassenen heel wat uitdaging. In deze reeks vind je nog meer kleine onderdelen wat maakt dat een “advanced” blok op wel 50 manieren met een andere vierkante blok verbonden kan worden. Door de schema's te volgen in het Morphun Advanced boek, leer je alle constructiemogelijkheden spelenderwijs kennen.

Morphun junior starter - voorbeeld

Door zijn veelzijdigheid belooft het Morphun constructiespeelgoed een nieuwe hit te worden.
Ben je ook geïnteresseerd in magnetisch constructie speelgoed? Bekijk dan zeker de pagina over Smartmax Magnetic Discovery speelgoed.