Century: Oosterse Rijkdom

  • Nederlands
  • Frans
€ 20,00
(incl. BTW)
Op voorraad

Century: Oosterse Rijkdom (Eastern Wonders) is een vervolg op het succesvolle spel Century De Specerijenroute. Century Oosterse Rijkdommen is op zichzelf staand spel, maar het bevat ook extra spelregels waardoor je het spel kan combineren met Century De Specerijenroute.

Century Oosterse Rijkdom is een bordspel. Iedere speler heeft een persoonlijk bordje voor zich met zijn eigen spelmateriaal. In het midden van de tafel ligt een variabel spelbord waarop alle spelers hun schip bewegen. Ze kunnen met hun schip halt houden op een eilandtegel of op een haventegel.
- Op eilandtegels met een markt kunnen de spelers een handelspost (huisje) van hun kleur plaatsen. Hierdoor kunnen ze de handelsactie uitvoeren die erop staat.
- Op haventegels kunnen de spelers goederen inleveren in ruil voor een tegel met overwinningspunten.
- Het is ook mogelijk om te rusten tijdens een beurt. De speler voert dan geen actie uit, maar neemt twee gele blokjes.

Door handelsposten te plaatsen, komen vakjes vrij op het persoonlijke spelersbord. Sommige vakken leveren punten op wanneer ze leeg zijn. Bovendien mag de speler telkens hij een kolom leeg heeft, een fiche nemen. Hij kan kiezen uit puntenfiches of voordeelfiches. De mogelijke voordelen zijn: een rood blokje nemen, een vak verder bewegen (zonder kosten), extra opslagruimte bijplaatsen.

Zodra een speler zijn vierde puntenfiche neemt, eindigt het spel Century: Oosterse Rijkdom. De lopende ronde wordt nog wel uitgespeeld. Daarna worden de punten geteld.

Puntentelling? Maak gewoon de som van de verzamelde puntenfiches en de punten die op de lege plaatsen van het spelerbord staan. Alle blokjes die een speler nog bezit (uitgezonderd de gele), zijn ook nog 1 punt waard.

Kenmerken
Aantal spelers2-4
Aanbevolen leeftijd8+
Speelduur30-45 min
TaalNederlands, Frans
TaalonafhankelijkJa
Merk / UitgeverPlan B Games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.